Onderhoud/Bewaren van sextoys en materialen

Bewaren van sextoys

Alle sextoys dienen apart te worden bewaard in de daarvoor bestemde toybags. Er zijn verschillende soorten toysbag verkrijgbaar in variërende maten. Met een toybag kan elke toy veilig en discreet worden opgeborgen. Bewaar sextoys nooit te dicht naast elkaar of in dezelfde toybag, het materiaal van de toys kan worden aangetast wanneer toys met elkaar in aanraking komen. Bewaar elke toy apart in een donkere en gesloten ruimte. Stel sextoys nooit bloot aan zonnestralen of andere warmtebronnen, hierdoor kan het materiaal van een toy smelten.

Schoonmaken van sextoys

Elke toy dient voor en na gebruik gereinigd te worden door de gebruiker. Het is dan ook uiterst belangrijk dat het reinigen van sextoys grondig gebeurt om bacteriën te doden en infecties te voorkomen. Het reinigen van een sextoy kan op verschillende manieren waaronder met warm water en een milde zeep. Voor alle sextoys is er toycleaner verkrijgbaar. Met toycleaner kan de sextoy eenvoudig gereinigd worden. Breng een beetje toycleaner aan op de toy en wrijf het vervolgens goed schoon met een droge, schone doek. Er zijn verschillende soorten toy cleaner verkrijgbaar waaronder toycleaner met een een handige spraydop. De non-poreuze glazen toys (zonder elektronisch gedeelte) zijn daarnaast ook te reinigen in de vaatwasser zonder vaatwastablet.

Glijmiddel voor sextoys

Er zijn veel verschillende soorten glijmiddelen en sextoys verkrijgbaar. Voor elke toy kan er een apart glijmiddel gebruikt worden. Voor de anale toys zoals buttplugs, anaal vibrators en anaal kettingen is er speciaal anaal glijmiddel verkrijgbaar. Anaal glijmiddel beschikt over meer viscositeit (dikte) waardoor anale penetratie soepeler verloopt. Voor alle siliconen sextoys is er glijmiddel op waterbasis verkrijgbaar. Een siliconen glijmiddel kan het siliconen materiaal van een sextoy aantasten waardoor er beschadigingen en defecten ontstaan. Het is daarom uiterste belangrijk dat een siliconen vibrator uitsluitend gebruikt wordt in combinatie met een glijmiddel op waterbasis. Andere materialen waaronder glas, aluminium en edelstaal kunnen gecombineerd worden met een siliconen glijmiddel.


Materialen

Het materiaal waarvan sextoys zijn gemaakt heeft de laatste jaren vele transformaties ondergaan. De ooit zo populaire en relatief goedkope jellyproducten die de markt domineerden, worden steeds vaker vervangen door zijdezachte siliconen en body-safe producten. Alle nieuwe artikelen die nu worden geproduceerd zijn ook standaard weekmakervrij (phatelaten vrij) Voor u als retailer kan het uitgebreide aanbod van verschillende materialen misschien verwarrend zijn. Het is moeilijk om de verschillende materialen uit elkaar te houden, maar het is essentieel dat u de verschillen kunt uitleggen aan uw klanten.

Om u te helpen met de basis, vindt u hier een omschrijving van de verschillende materialen.

ABS Plastic
Dit is een hard type plastic dat in veel sextoys gebruikt wordt. Het is glad, duurzaam, niet-poreus en gemakkelijk te reinigen. ABS plastic bevat geen controversiële weekmakers. Aangezien weekmakers toegevoegd worden voor een elastische werking, bevat hard plastic per definitie geen weekmakers. ABS plastic wordt voornamelijk gebruikt om harde vibrators en bullets te maken.

Glas
Glas kan als een eng materiaal klinken voor degenen die niet bekend zijn met de specifieke samenstelling van het type glas dat gebruikt wordt om sextoys te maken. Glas is echter juist een van de allerveiligste materialen voor een sextoy. Het type glas dat vaak gebruikt wordt is Boroscilicate. Dit type glas is duurzaam, het splintert niet en kan een aanzienlijke druk aan zonder te breken of te scheuren. Glazen sextoys zijn niet giftig, gemakkelijk te reinigen en kunnen verwarmd of gekoeld worden voor extra sensatie. Boroscilicate kan ook gekookt worden om te reinigen. En glazen toy is uitermate hygiënisch.

Latex
Bekend om het gebruik in condooms, maar ook enkele sextoys zijn gemaakt van latex. Het is een elastisch, plooibaar materiaal dat soms 'het natuurlijke rubber' wordt genoemd, omdat het gemaakt wordt uit het sap van bomen. Wees alert dat latex reacties kan veroorzaken voor mensen die er allergisch voor zijn. Daarnaast is het belangrijk dat mensen die er gevoelig voor zijn, latex producten vermijden.

Er is ook kleding van latex. Houd er rekening mee dat kleding van latex er bij ontvangst uitziet als een rubberen fietsband. Het is standaard dof. Latex kleding wordt pas mooi glanzend en lekker flexibel ná het insprayen met een latex onderhouds- en glansspray. We raden u aan dit duidelijk te vermelden op uw website, om teleurstelling bij uw kopers te voorkomen.

PU Cote
PU Cote is eigenlijk een speciale afwerking die gegeven wordt aan sextoys om deze zijdezacht te maken. Het is een luxe textuur die gevonden wordt op veel harde toys gemaakt van ABS plastic.

PVC
PVC, polyvinyl chloride, is een realistisch materiaal en is veel gebruikt voor dildo's. Het is plooibaar en flexible en al jarenlang een populair materiaal voor sextoys. Tegenwoordig wordt er voor de samenstelling van PVC bijna nergens meer weekmakers toegevoegd.

Siliconen
Siliconen is voor sextoys wat zijde is voor kleding. Het is een luxe, hygiënisch en body-safe materiaal. Daarnaast is het niet poreus, gemakkelijk te reinigen en duurzamer dan andere producten. Massief siliconen kan gesteriliseerd worden in kokend water. Het materiaal is zacht, plooibaar en erg veelzijdig. Waar wel rekening mee gehouden dient te worden, is dat siliconen toys niet gebruikt kunnen worden in combinatie met glijmiddel op basis van siliconen.

TPE
TPE, thermoplastic elastomer, is een type polymeer met veel vergelijkbare karakteristieken als siliconen. Het is zacht, plooibaar, hygiënisch, niet poreus en bevat ook geen weekmakers. TPE is daarnaast zelfs een recyclebaar product.

TPR
TPR, thermoplastic rubber, is een realistisch materiaal dat erg natuurlijk aanvoelt. Het wordt vaak gebruikt in masturbators, dildo's en realistische toys, omdat de textuur van het materiaal erg dicht in de buurt komt van de menselijke huid. TPR is een type polymeer dat ook veel gelijke karakteristieken als siliconen en TPE. 

Naast deze materialen zijn erg nog vele andere zoals bijvoorbeeld: acryl, alluminium, ethyleen vinylacetaat, nylon, polycarbonaat, polyethyleen, styreen acrylonitril en andere. Bovenstaande informatie geeft u eerst een beeld van de verschillen tussen de meest gebruikte materialen, zodat u hiermee vragen van uw klanten met betrekking tot de materialen kunt beantwoorden.| Meer

Hoofd categorieën

18+ Categorieën
 

- Zeer discrete verzending van erotiek artikelen
- 14 dagen bedenktijd
- Betaal zoals jij wilt, vooraf of achteraf
- Webshop Keurmerk
- Wij bezorgen snel, mits op voorraad

Indicatie van levertijden:
Op werkdagen voor 12.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
Voor Erotiek artikelen die niet uit de categorie "Erotiek 1 of 2" komen worden op werkdagen vaak nog dezelfde dag verzonden mits ze voor 20 uur besteld zijn.

Exacte levertijd staat bij het artikel vermeld.

Tevens hebben wij ook duizenden NIET erotiek artikelen Voor Pret Buiten Het Bed.